#Advent17: Koledy s Deníkem podpořily stovky tisíc lidí

Hlavním dějištěm hromadného zpívání v Olomouckém kraji bylo jednoznačně Horní náměstí krajského města. Na pódiu uprostřed vánočních trhů se za mikrofony postavily dětský pěvecký sbor Music BoDo a ženský komorní sbor Kassiopea, které hudebně podpořili hudebník a finalista soutěže Československá SuperStar Martin Šafařík a zástupce šéfredaktora Olomouckého deníku a frontman kapely Hope Astronaut Tomáš Krejčiřík. Společně s nimi zpívali i primátor Antonín Staněk nebo hejtman Oto Košta.

Projekt vznikl jako malá spontánní myšlenka, nyní ho přišli po celé republice podpořit stovky tisíc lidí. „Začínali jsme v roce 2011, to zpívalo nějakých 14 měst v České republice a dnes je nás 783. Tady v Olomouckém kraji je to 83 míst, měst, obcí a vesniček, někde zpívají dokonce na dvou místech v jednom městě,“ uvedl ředitel regionu Vltava Labe Media Martin Nevyjel.

zpivani-denik2Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Veselé vánoční hody, Pásli ovce valaši a Vánoce, Vánoce přicházejí. Právě těchto šest písní mohli příznivci projektu během letošního zpívání slyšet. Koledy si vybrali hlasováním sami čtenáři Deníku. Pro ty, co by známé písně přece jen neznali, vyšla v tisku speciální příloha s jejich přesným zněním.

Česko zpívá koledy, projekt, který pořádá Deník již šestým rokem. Letošní zpívání mohli lidé na Olomoucku navštívit na více než dvaceti místech.

Přidat komentář